W dniu 18 listopada 2016 roku w ramach programu „ Owoce w szkole” zorganizowaliśmy „ Kolorowy Dzień Owoców i Warzyw ”.
Impreza została przygotowana w taki sposób, że udział w niej wzięli uczniowie całej szkoły.
Nie zabrakło też wsparcia rodziców. Każda z klas miała za zadanie przygotować dowolną potrawę
z owoców i warzyw a także zaprezentować się w kolorze nawiązującym do tych produktów.

Uczniowie wykazali się dużym zaangażowaniem oraz pomysłowością. Na specjalnie przygotowanych stołach pojawiły się smakowicie wyglądające potrawy : różnorodne sałatki, surówki , soki, koktajle, owocowe i warzywne szaszłyki, galaretki, ciasteczka, ciasta, przetwory a nawet suszone owoce.

W tle pojawiły się plakaty i kolorowe tablice informacyjne, dlaczego warto jeść owoce i warzywa
i dlaczego należy zrezygnować z niezdrowej żywności.

Podczas przerwy wszyscy chętni degustowali przygotowane potrawy. Amatorów nie brakowało. Impreza cieszyła się ogromnym powodzeniem. Pomysłodawczyni Pielęgniarka p. Małgorzata Szatanek dziękuje za pomoc wszystkich uczniom, ich opiekunom oraz nauczycielkom A. Sęk, E. Ciechanowicz i J. Pilucik.

 

Galeria